1

Cum te putem ajuta?

gene

Trimite un e-mail

Operatorul portuar Umex caută elevi care termină clasa a VIII-a anul acesta și vor să opteze pentru sistemul de învățământ profesional-dual. Aceștia trebuie să aleagă meseria de lăcătuș mecanic prestări servicii în cadrul liceului Tehnologic Nicolae Titulescu din Medgidia, în anul școlar 2022 – 2023.

Elevii sistemului de învățământ profesional-dual au multiple avantaje. Beneficiază de bursă școlară și bani pe perioada vacanțelor (cu alte cuvinte, pot fi plătiți dacă optează să lucreze pentru a-și consolida cunoștințele și deprinderile dobândite în perioada de practică) și pot dezvolta o carieră de succes în cadrul unei companii portuare puternice, așa cum este Umex. Pe toată perioada celor 3 ani de școală vor primi 2 burse pe lună: una de la stat, în valoare de 200 lei și încă 200 de lei de la Umex, dacă dovedesc seriozitate și disciplină, atât la școală, cât și în perioadele de practică. Altfel spus, în total, vor primi 400 lei pe lună, bani la care se adaugă și alte beneficii.

Pe lângă bursă, beneficiază și de o asigurare privată pentru accidente, iar echipamentele de practică le vor fi furnizate de către operatorul portuar Umex. După ce termină școala, vor avea o diplomă recunoscută în Europa pe meseria de lăcătuș mecanic prestări servicii!

Pentru cei care se perfecționează într-o meserie căutată pe piața de muncă, așa cum este cea de lăcătuș mecanic prestări servicii, avantajele salariale și oportunitățile de a găsi locuri de muncă la firme de renume sunt în avantajele celor care au această calificare.

După cei 3 ani de școală profesională în sistem dual, elevii care finalizează sistemul de învățământ profesional-dual se pot înscrie și la liceu, pot susține Bacalaureatul și, ulterior, pot urma o facultate. Dovedind seriozitate pe toată perioada celor trei ani de școală și un demers cu rezultate foarte bune la învățătură, elevii de la dual pot aplica pentru o bursă specială susținută de Umex care să le permită continuarea studiilor, așa cum optează fiecare.

Umex este unul dintre cei mai mari operatori portuari care imprimă un standard al calității operațiunilor portuare încă din 1978, oferind soluții optime pentru provocările transportului intermodal!

Înscrie-te la dual!