1

Cum te putem ajuta?

gene

Trimite un e-mail

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A COMPETENȚELOR PROFESIONALE 2022

 Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic anunță startul înscrierilor la Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale 2022 (European Vocational Skills Week 2022), organizată la inițiativa Comisiei Europene, ce își va desfășura cea de-a VI-a ediție în perioada 16-20 mai 2022, în vederea promovării la nivel european a exemplelor de bună practică în formarea competențelor profesionale.

 Tematica de anul acesta este Tranziția VERDE în ÎPT (tranziția către tehnologiile ecologice/ tranziția către economia verde).  Această temă este în conformitate cu angajamentul Comisiei Europene (European Green Deal) de a lua toate măsurile necesare pentru ca țările UE să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2050, inclusiv pregătirea și formarea oamenilor cu competențele adecvate pentru asigurarea tranziției.

 Pot fi înscrise activitățile/evenimentele ce se desfășoară fizic, ținând cont de restricțiile Covid-19 și sunt încurajate totodată evenimentele online precum webinar, forum online, târguri de carieră/ meserii online, evenimente Live pe rețelele de socializare Facebook/ Instagram etc.

Pot participa toate unitățile de învățământ profesional și tehnic, inclusiv dual, care desfășoară activități/ evenimente ce pot aduce recunoaștere școlii, profesorilor, elevilor și operatorilor economici parteneri în educația și formarea profesională din România. 

 De asemenea, sunt deschise înscrierile la gala VET Excellence Awards 2022, premiile oferite de diverse structuri europene pentru excelența în educație și formare profesională. 

 Reamintim totodată câștigătorul din România a galei Vet Excellence Awards din anul 2018, Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației, la categoria destinată companiilor şi cursanţilor – Junior Achievement (JA) Europe.

Mai multe detalii sunt disponibile accesând link-urile următoare:

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/index_en

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/register-your-event_en#ecl-inpage-57

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EuropeanVocationalSkillsWeek2022

CNDIPT – punct național de contact pentru Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale 2022 (European Vocational Skills Week 2022) încurajează participarea la acest eveniment, prin înscrierea activităților deosebite pe care părțile interesate implicate în ÎPT le desfășoară cu elevii și pentru elevi, în scopul promovării, la nivel european, a bunelor practici din învățământul profesional și tehnic, inclusiv dual, din România.

Sursa: https://www.alegetidrumul.ro/noutati/saptamana-europeana-a-competentelor-profesionale-2022