1

Cum te putem ajuta?

gene

Trimite un e-mail

Asociația Firmelor Constănțene invită elevii să se înscrie până pe 3 august în învățământul Dual

Avantajalele elevilor care optează pentru învățământul Dual sunt multiple, printre ele numărându-se, spre exemplu, o bursa profesională lunară de minim 400 lei, una din meseriile cele mai solicitate de firme liceelor de profil constănțene, așa cum este și I.N. Roman, fiind cea de mecanic de utilaje și echipamente industriale.

Pe 3 august se va finaliza cea de-a doua perioadă de înscriere a elevilor absolvenți de clasa a VIII-a în învățământul profesional în sistem Dual, Asociația Firmelor Constănțene dorind să le mulțumească celor care au optat să-și înceapă cariera formându-se profesional cu ajutorul învățământului Dual!

Învățământul Dual reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic tripartită, desfășurându-se în baza unui contract între elev, liceu și firma-angajatoare. Elevul îşi va putea continua studiile de liceu la seral, iar, după promovarea bacalaureatului, va avea opțiunea de a finaliza și o şcoală postliceală sau va putea urma o formă de învățământ superior.

Noi vorbim tare despre Dual! Voi când începeți?

Asociația Firmelor Constănțene este sprijinită în activitatea de promovare și dezvoltare a Dualui de: UGIR România, filiala Constanța, Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea – APAD, Asociația Poligrafia, Școala fără Șomeri, editura XMEDITOR, Asociația Firmelor Bihorene.