1

Cum te putem ajuta?

gene

Trimite un e-mail

Umex se implică în susținerea unei clase de elevi – electricieni aparate și echipamente electrice și energetice în sistemul de Învățământ Profesional – Dual din cadrul liceului Energetic Constanța, în anul școlar 2022 – 2023.

Dacă ai finalizat gimnaziul, poți opta să devii elev în cadrul liceului Energetic din Constanța, la clasa de electricieni aparate și echipamente electrice și energetice, din cadrul sistemului de învățământ profesional-dual.

Avantajele de a fi elev la profesional-dual sunt multiple: ai bursă școlară și bani pe perioada vacanțelor (cu alte cuvinte, poți fi plătit dacă optezi să lucrezi pentru a-ți consolida cunoștințele și deprinderile dobândite în perioada de practică), beneficiezi de o carieră în cadrul unei companii portuare de succes, așa cum este Umex, iar pe toată perioada celor 3 ani de școală vei avea 2 burse pe lună: una de la stat, în valoare de 200 lei și încă 200 de lei de la Umex. În total, vei primi 400 lei pe lună, bani la care se adaugă și alte beneficii.

Pe lângă bursă, beneficiezi și de o asigurare privată pentru accidente, iar echipamentele de practică îți vor fi furnizate de către Umex.

De asemenea, este important să știi că, după ce termini școala, vei avea o diplomă recunoscută în Europa!

Răzvan M., elev al sistemului de învățământ Dual, clasa a IX-a, practicant în cadrul Umex: ”Eu sunt unul dintre cei care chiar și-a dorit de la început să lucreze la Umex. Am membri în familie care lucrează aici și care au început de jos, iar acum s-au perfecționat și și-au câștigat respectul în cadrul colectivului de colegi! Urmează să iasă, în curând, la pensie și vreau să continui eu munca lor.

Meseria de electrician presupune un standard de pregătire profesională care permite o carieră bine-plătită și solicitată pentru cel care urmează acest domeniu și devine un bun-profesionist!

După cei 3 ani de școală profesională în sistem dual, te poți înscrie și la liceu, poți susține Bacalaureatul și, ulterior, poți urma o facultate. Dacă dovedești seriozitate pe toată perioada celor trei ani de școală și vei fi foarte bun la învățătură, poți aplica pentru o bursă specială susținută de Umex care să îți permită să continui cu liceul sau cu facultatea.

Compania Umex este unul dintre cei mai mari operatori portuari care imprimă un standard al calității operațiunilor portuare încă din 1978, oferind soluții optime pentru provocările transportului intermodal!

Înscrie-te la dual!